Majske nagrade: Marina Miliojevic

Marina Velimirović Milojević dobila Majsku nagradu

Autor:

Ljubica Stojanović

| Izvor: June vesti | Objavljeno: 28.05.2011.

Marina Velimirović Milojević dobila Majsku nagradu

Marina Velimirović Milojević sa peharom sa Svetskog prvenstva u Portugalu

NI – Biva koarkaica i profesor fizičkog vaspitanja iz Nia dobila prestino priznanje Sportskog saveza Srbije u kategoriji pedagoga fizičkog vaspitanja.

Marina Velimirović Milojević je dobila nagradu za izuzetno zalaganje, postignute uspehe i reprezentovanje srpskog sporta. Ona radi kao profesor fizičkog vaspitanja u Prvoj nikoj gimnaziji „Stevan Sremac“, a sa enskom rukometnom ekipom je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu srednjih kola.

– Ova nagrada mi puno znači, iznenadila sam se kada su mi javili da sam je dobila. Takvo priznanje se dobija jednom u ivotu, a bila sam u drutvu vrhunskih sportista. Kao to je Nikola Grbić rekao, ovo priznanje znači mnogo Borislavu Stankoviću, kako ne bi meni. Predloili su me članovi Udruenja pedagoga fizičke kulture u Niu – rekla je Marina nakon dobijanja nagrade.

Ona je biva koakaka reprezentativka koja je 1985. godine na kadetskom Evropskom prvenstvu osvojila bronzu. Godine 1992. izabrana je za sportistu godine Nia u izboru Sekcije sportskih novinara Nia poto je te godine sa ekipom Winerbroker osvojila nacionalni Kup.

– Ovo je samo nastavak moje uspene sportske karijere. Ja sam u koarci osvajala dosta medalja, nagrada, a sada osvajam i kao profesor. Volim sport, dajem sve od sebe u profesorskom poslu. Radim u najboljoj koli i imam najbolje učenike. Ne bi bilo nagrade da nije zajedničkog ulaganja, truda i rada – dodala je Marina Velimirović Milojević.

Pored Marine, u ovoj kategoriji nagrade su dobili i Goran ukeljić i Pribislav Kanački.

Nagradu za sportski savez 2010. dobio je i Sportski savez grada Vranja.

Majsku nagradu za ivotno delo dobili su bivi generalni seketar Svetske koarkake federacije Borislav Stanković, generalni sekretar Asocijacije sport za sve Jezdimir Marsenić i nekadanji novinar Sportskog urnala Zoran Petrović.

U kategoriji sportisti u olimpijskim sportovima za najbolje su izabarani reprezentativka Srbije u streljatvu Zorana Arunović, fudbaler Nemanja Vidić i bivi odbojkaki reprezentativac Nikola Grbić.

od Dragan Ilić Objavljeno u Vesti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s