FB: Pilici osvajaju svet

Пилићи освајају свет Штампај E-pota
уторак, 09 август 2011
Игрица петнаесточланог тима из Србије

Зингина игрица Фармвил заокупила је свет захваљујући друштвеној мрежи Фејсбук, а на добром путу да то понови, па чак и премаши, су и Пилићи, дело петнаесточланог тима из Србије. Кокан, Боле, Гвозден и Бисерка су само неки од пилића у логичкој игри за све усрасте која је за нешто више од десет дана привукла више од 25.000 људи. За то су заслужна четири програмера, два аниматора, два дизајнера, четири музичара и један текстописац који су у слободно време, поред својих других обавеза, стварали нове јунаке игралачке публике.

– Тренутно је најзанимљивије правити игрице и апликације за Фејсбук и Ај-пед, па смо зато одлучили да популарну америчку игрицу Чикен лајнс прилагодимо овдашњем тржишту за ове медије. Тако је настало десет врста, боја, пилића са којима се игра у почетку. Задатак је да се сложе у ред од по најмање пет и тако се ослобађају пилићи заробљени у кокошињцу. У томе нам помажу пилићи од којих свако има свој алтер его, свог хероја са посебним супермоћима којима ослобађа пилиће. Тако рецимо, Сима струја баца струју и пребацује пилиће с друге стране жице – прича Ненад Хрњак, креатор и продуцент Пилића.
Циљ игрице је да се освоји што више поена како би се ослобађали нови супер пилићи, док аутори игре скромно прижељкују милион корисника. Одлична графила испраћена је и адекватном музиком, ономатопејом кокодакања које стварају инструменти. Игра за сада постоји на српском, енглеском и италијанском језику, а као платформа повезује Фејсбук, мобилне уређаје, Амазон клауд, Ај-фон и Ај-пед.

Р. В. Б.

od Dragan Ilić Objavljeno u Vesti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s