Potpisan ugovor za dodelu sredstava u svrhu razvoja informacionog društva

Potpisan ugovor za dodelu sredstava u svrhu razvoja informacionog društva

potpisivanje_1

Juna meseca tekuće godine, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija uputilo je javni poziv zainteresovanim udruženjima, zadužbinama i fondacijama za podnošenje predloga programa za sufinansiranje iz budžeta Republike Srbije za 2013. godinu. U želji da pruži podršku unapređenju informacionog društva, Ministrastvo je podržalo projekte u sledećih pet oblasti:

  1. Takmičenja u oblasti informatike i matematike
  2. Bezbednost dece na Internetu
  3. Digitalizacija kulturne baštine
  4. Nastava u digitalnim kabinetima
  5. Unapređenje socijalne uključenosti osoba sa invaliditetom primenom informaciono-komunikacionih tehnologija

Od pristiglih 125, podrku je dobilo 38 predloga programa. Podržani predlozi će biti realizovani u narednih devet meseci od potpisivanja ugovora. Jedan od podržanih predloga je i predlog Pedagoškog društva informatičara Srbije (PDIS), a čiji su kreatori i realizatori nastavnici naše škole. Predloženi program sa radnim nazivom „Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika osnovnih škola iz oblasti računarstva i informatike“ je u okviru prve od pet predloženih tema.

U petak, 27.09.2013. godine, u Palati Srbije podnosiocima podranih programa ugovore je uručila dravna sekretarka Tatjana Matić. Potpisivanju su prisustvovali predsednik PDIS-a Dragan Ilić, kao i predstavnici naše škole Danijela Stajić i Milena Krstić.

IMG_04_big.jpg IMG_01_big.jpg IMG_00_big.jpg IMG_05_big.jpg
IMG_07_big.jpg IMG_02_big.jpg IMG_03_big.jpg IMG_06_big.jpg

(citat)Tatjana Matić, državna sekretarka čestitala je najbolje ocenjenim programima i izrazila nadu da će se njihovom realizacijom znatno podići kvalitet ivota svih građana u Srbiji.

„Iako u mnogim segmentima kasnimo za najrazvijenim zemljama, to svakako ne možemo reći kada su u pitanju informacione i komunikacione tehnologije. Naravno, IKT je nepregledno more mogućnosti i naš posao je da ih iskoristimo na najbolji mogući način, naglasila je državna sekretarka.“ (preuzeto sa sajta Ministarstva spoljnje i unutrašnje trgovine i telekomunikacija)

Izvor: Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“, Niš

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s