Info i poziv – ISTQB

ISTQB® Sertifikovani tester – Osnovni nivo
ISTQB® Sertifikovani Tester je najrasprostranjenija kvalifikaciona šema u domenu testiranja softvera. Nastavni program i rečnik pojmova postali su „de facto” industrijski standard profesije testiranja softvera.
Uvod
Ovaj kurs, koji organizuje kompanija Quality House, predstavlja uvod u teoriju testiranja, metodologiju i principe celokupnog procesa testiranja kroz životni ciklus softvera. Uporedo sa teorijom i terminologijom, kurs obrađuje i konkretne metode, tehnike i alate. Polaznik kursa usvaja kako teoretsko, tako i praktično znanje i veštine. Kurs prati svakodnevne aktivnosti i ulogu softver testera u procesu razvoja softvera.
Kome je kurs namenjen?
Ovaj kurs je prvenstveno namenjen svima koji imaju iskustvo u domenu testiranja softvera kao priprema za dobijanje sertifikata ISTQB® Osnovni nivo. Polaznici kursa dobijaju sveobuhvatni materijal koji predstavlja dobru osnovu za polaganje ispita.
Takođe, ovaj kurs je namenjen i svima koji žele da se upoznaju sa terminologijom i da ovladaju osnovnim principima testiranja softvera, kao što su: inženjeri obezbeđenja kvaliteta, programeri, menadžeri IT kompanija, departmana i timova, studenti informacionih tehnologija, itd.
Koje su teme pokrivene kursom?
ISTQB® Osnovni nivo kurs pokriva sledeće teme:
Osnove testiranja softvera Testiranje kroz životni ciklus razvoja softvera Statičke tehnike Test dizajn tehnike Upravljanje testiranjem Alati za podršku u testiranju
Osnovni elementi Modeli razvoja softvera Inspekcije i proces testiranja Proces razvoja testa Organizacija testiranja Tipovi alata za testiranje
Definicija testiranja Nivoi testiranja Proces inspekcije (recenzije) Kategorije test dizajn tehnika Planiranje i procena testiranja Efektivna upotreba alata: potencijalna dobit i rizici
Opšti principi Tipovi testiranja Statička analiza pomoću alata Tehnike zasnovane na specifikaciji

(black box)

Praćenje i kontrola procesa testiranja Uvođenje alata u Organizaciju
Proces testiranja Regresivno testiranje Tehnike zasnovane na strukturi

(white-box)

Upravljanje konfiguracijom
Psihologija testiranja Tehnike zasnovane na iskustvu Upravljanje rizikom
Izbor test tehnika Upravljanje incidentima
Izvođenje kursa
Kurs se odvija na srpskom jeziku. Kako su radni materijal i sam ispit na engleskom jeziku, to je neophodan radni nivo znanja engleskog jezika svih polaznika kursa. Kurs traje 3 dana i odvija se u unapred zakazanom terminu na dogovorenoj lokaciji. Osim na lokaciji koju obezbeđuje Quality House, moguće je održavanje kursa i na lokaciji koju je obezbedio klijent (npr. u prostorijama kompanije). Metodologija i radni materijal kursa su u skladu sa ISTQB zahtevima, pokrivaju nastavni program za ISTQB® Osnovni nivo i akreditovani su od strane SEETB®-a. Kurs se odvija na srpskom jeziku. Kako su radni materijal i sam ispit na engleskom jeziku, to je neophodan radni nivo znanja engleskog jezika svih polaznika kursa.
Polaznici, po završetku kursa, dobijaju neophodno znanje i veštine koje mogu da primene u radu kao softver testeri. Svaki kurs se završava internim ispitom, koji omogućava polaznicima da provere stečeno znanje i da steknu osećaj o pravom ispitu. Interni ispit, poput pravog ispita za ISTQB® Sertifikovanog testera, sadrži 40 pitanja. Za uspešan prolaz potrebno je 65% ili 26 tačnih odgovora.
Quality House
Quality House je kompanija koja je akreditovana od strane SEETB®-a za pružanje usluge organizovanja kurseva koji su u skladu sa ISTQB® nastavnim programom.
Quality House organizuje predavanja koja vode visoko kvalifikovani predavači i gostujući profesionalni softver testeri. Pored konkretnog programa treninga, predavači prenose i veliko praktično iskustvo. Brojni primeri i praktične vežbe, koje predavači demonstriraju, zasnovani su na realnim slučajevima iz prakse.
QH PREDAVAČ U SRBIJI:
mr Marija Rakić-Skoković je akreditovani predavač za kurs ISTQB® osnovni nivo na teritoriji Srbije. Kao asistent na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, poseduje dugogodišnje iskustvo obučavanja studenata u oblastima: baze podataka, osnove računarskih tehnologija, automatizacija procesa poslovanja i obezbeđenje kvaliteta softverskih proizvoda. Poslednjih godina, u okviru predmeta obezbeđenje kvaliteta softverskih proizvoda, uči studente osnovnim konceptima testiranja softvera.
Cena pohađanja kursa
U sledećoj tabeli prikazana je cena kursa ISTQB® Osnovni nivo po polazniku:
Opis Cena (€)
Standardna cena kursa (bez popusta) 450.00
Popust za članice nekog od 3 klastera – 20% ** 360.00
Popust za grupu do 10 polaznika iz jedne kompanije – 15% * 382,50
Popust za grupu veću od 10 polaznika iz jedne kompanije – 20% * 360.00

*Istovremeno je moguće koristiti samo jedan od popusta

** 3 klastera čine Vojvođanski IKT klaster, IKT Mreža i Niški klaster naprednih tehnologija
U cenu kursa je uračunat radni materijal i ketering u pauzama predavanja. U cenu pohađanja kursa NIJE uračunata i cena polaganja ispita!
Cena polaganja ispita
Opis Nakon treninga Direktno polaganje
Standardna cena polaganja ispita (bez popusta) 120.00 170.00
Popust za članice nekog od 3 klastera – 20% ** 96.00 136.00
Prijava i termini
Prijave za pohađanje kursa i za polaganje ispita se primaju na adresi istqb ili na 021 21 00 306.
Termin održavanja kursa je od 16. do 18. oktobra, 2013. godine, u prostorijama Vojvođanskog IKT klastera u Novom Sadu, Vojvođanskih brigada 28.
Rok za prijavu za pohađanje kursa je 11. oktobar, 2013.
Termini polaganja ispita su 14. oktobar i 4. novembar. 2013. godine, u 17 časova, na istoj adresi.
Rok za prijavu polaganja ispita je najkasnije 2 radna dana pre termina polaganja.
Za sve dodatne informacije se obratite na istqb

Ili na 021 21 00 306

ISTQB® – International Software Testing Qualifications Board
SEETB® – South East European Testing Board (članica ISTQB®-ja koja pokriva teritorije Bugarske, Rumunije, Srbije i Crne Gore)
Quality House – akreditovana kompanija za organizovanje kurseva na teritoriji koju pokriva SEETB®
VOICT – Vojvodina ICT Cluster (partner SEETB®-a na teritoriji Srbije)

od Dragan Ilić Objavljeno u Vesti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s