Akreditovani stručni skup „Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika osnovnih škola iz oblasti računarstva i informatike“ povodom početka Tesla Info Kupa 2014

Akreditovani stručni skup „Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika osnovnih škola iz oblasti računarstva i informatike“ povodom početka Tesla Info Kupa 2014

TESLA INFO KUP 2014

Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ iz Niša kao idejni tvorac, u partnerstvu sa Pedagoškim društvom informatičara Srbije – Niš, a uz podršku Ministarstva spoljnje u unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije, organizator je Tesla Info Kupa,  takmičenja namenjenog učenicima sedmog i osmog razreda osnovnih škola. Nezavidan status koji informatičko obrazovanje ima u osnovnim školama, a čija je posledica nezadovoljavajući stepen informatičkog obrazovanja po završetku osmog razreda, nametnuli su ideju organizacije jednog ovakvog takmičenja. Prvenstveni cilj takmičenja je popularizacija informacionih i komunikacionih tehnologija, razvijanje interesovanja i podsticanje motivacije učenika za izučavanjem ovih naučnih disciplina, kao i otkrivanje učenika sa posebnim sklonostima.

U cilju poboljšanja kvaliteta, unapređenja i daljeg širenja takmičenja, školske 2013/2014. godine Tesla Info Kup se realizuje kroz projekat „Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika osnovnih škola iz oblasti računarstva i informatike„. Prepoznavanje uloge i značaja našeg takmičenja od strane Ministarstva spoljnje u unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije je još jedan pokazatelj da zajedničkim snagama treba da doprinesemo realizaciji opštih ciljeva ovog takmičenja koji su izdvojeni kao nacionalni.

Informacija za nastavnike

Za nastavnike osnovnih i srednjih škola predviđeni su akreditovani Stručni skupovi – konferencije, koji će se realizovati u svim centrima održavanja okružnih takmičenja Tesla Info Kup.

22.12.2013. godine će se u prostorijama ETŠ Nikola Tesla u Nišu održati Stručni skup „Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika“ u terminu 14:00 do 20:00č. Tokom stručnog skupa, pored ostalog, učesnici će se upoznati sa izmenama u metodama izvođenja takmičenja planiranim u cilju podizanja kvaliteta.

LINKOVI ZA PREUZIMANJE MATERIJALA

Detaljna AGENDA stručnog skupa

Obrazac za prijavu za učešće na stručnom skupu

Tesla Info Kup 2014 – osnovne informacije

PRIJAVLJIVANJE ZA STRUČNI SKUP NA ADRESU tik@etstesla.ni.ac.rs

Agenda-NI.pdf

Tesla info kup 2014.pdf

Prijavni list za strucni skup-NI.doc


Izvor: Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“, Niš

Agenda-NI.pdf

Tesla info kup 2014.pdf

Prijavni list za strucni skup-NI.doc

PDIS INFO

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s