SOFTVERSKE PLATFORME ZA UNAPREÐENJE RADA KOMPANIJA

SOFTVERSKE PLATFORME ZA UNAPREĐENJE RADA KOMPANIJA

Autor Dragana Radenkovic
Objavljeno 28 mart 2014

Odličan odziv privrednika sa područja regiona na inicijativu Komore da aktivno učestvuju u edukacijama, koje su u ovoj godini vaan i redovan deo komorskih aktivnosti, potvrdio je i danas zavren seminar na temu Komparativna analiza savremenih softverskih platformi. Cilj ovog seminara su bili pregled i analiza aktuelnih razvojnih platformi i tehnologija sa aspekta tipičnih razvojnih problema i popularnih pristupa njihovom reavanju.

Seminar se fokusirao na sledeće oblasti:

1. Razvoj desktop aplikacija Microsoft Visual Studio (.NET, C#, C++, WPF), NetBeans (Java tehnologije), Eclipse (Java)

2. Razvoj Web aplikacija – Microsoft Visual Studio (ASP.NET, MVC, C#, Web Services (ASP.NET WS, WCF), Silverlight i dr.), NetBeans i Eclipse (Java Web tehnologije: JSP, Java Servleti, Java Beans, JSTL, JSF, JMS, JAXP i dr.), PHP (Symfony, Laravel, CakePHP i dr.), JavaScript i jQuery, Node.js, Bootstrap i dr.

3. Razvoj mobilnih aplikacija Android (Eclipse), i OS

4. Razvoj cloud zasnovanih aplikacija Hadoop, MapReduce, HDFS

Polaznici seminara, koji su na kraju izrazili veliko zadovoljstvo onim to su čuli i videli u prethodna dva dana a potvrda su rezultati sprovedene ankete bili su rukovodioci i izvrioci IT sektora, a predavači sa katedre za Računarstvo Elektronskog fakulteta Univerziteta u Niu. Predstavnici Elektronskog fakulteta i RPK Ni su prilikom dodele sertifikata polaznicima seminara izrazili zadovoljstvo zbog interesovanja polaznika i kvalitetnih pitanja.

Polaznicima je obećano da će u skladu sa mogućnostima obeju organizacija za sve aktuelne IT teme za koje budu bili zainteresovani u narednom periodu biti razumevanja i da će se uvek prvo sagledavati interes privrednika. Na ovaj način predstavnici ovog sektora biće uvek u toku sa najsavremenijm dostignućima IT oblasti, čime bi se unapredio kapacitet zaposlenih i samih kompanija.

Izvor: RPK Ni

Advertisements
od Dragan Ilić Objavljeno u Vesti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s