Teen Talk 2016 oborio rekord u Nisu!

Teen Talk 2016 oborio rekord u Niu!

Autor: Jelena Petrović, CMC

Teen_Talk_2016_01

U Niu je juče odrana druga po redu konferencija TeenTalk, a kao i prole godine oboreni su svi rekordi po broju posećenosti. Učenici osnovnih i srednjih kola kao i fakulteta bili su zainteresovani da pričaju sa svojim vrnjacima koji su postigli izuzetne rezultate tokom kolovanja, ali i da pričaju o vrnjačkom nasilju koje je sve prisutnije u kolama.

Konferencija Teen Talk se pored Nia organizuje i u Novom Sadu i Beogradu. Najposećenija konferencija nam je upravo u Niu i evo već drugu godinu zaredom smo oduevljeni – izjavio je Milo Turinski, programski urednik konferencije.

Na ovogodinjem Teen talk-u deca su imala prilike da pitaju i razgovaraju sa poznatim nikim talentima poput Jovana Krstića, Kristine Petrović, Aleksandra Mladenovića, Duana ivanovića i Nikole Blagojevića koji su u grad Ni doneli najsjajnija odličja sa svetskih takmičenja. Decu su najvie zanimala pitanja poput onih vezanih za njihovo dalje usavravanje, gde će nastaviti kolovanje, koliko i da li drava ulae u njih i zato su odlučili da se bave ba naukom.

Drava ulae u talente, čak Grad Ni stipendira mlade talente, nije sve toliko crno koliko se čini. Nae je da učimo i da se usavravamo izjavio je Duan ivanović, učenik Gimnazije Svetozar Marković i vlasnik brojnih medalja sa raznih takmičenja.

Ono to je zanimljivo jeste da je panel o mladim talentima vodio upravo mladi talenat Jovan Milić, student Mainskog fakulteta u Niu i ovogodinji dobitnik Svetosavske Nagrade Ministarstva prosvete.

Odmah sam prihvatio poziv za učeće na konferenciji. Čini mi se da se i publici dopao na panel. Prosto kao mlad talenat i kao učesnik brojnih takmičenja znao sam da ih pitam ono pravo i znam koji su njihovi problemi, budući da sam i sam prolazio kroz njih izjavio je Jovan Milić, student Mainskog Fakulteta.

Teen_Talk_2016_03

Posetioci su na panelu o nasilju imali priliku da čuju savate od profesorki Ane Veljković i Bojane Golubović, kao i od predstavnika Nike policije Bratislava Timotijevića, o tome kako da se zatite od nasilja i kako ga sprečiti. Na konferenciji je o jednom tragičnom događaju, koji je na alost imao tragičan ishod, govorila mama tragično nastradalog Alekse, Dragana Janković. Aleksa je izvrio samoubistvo zbog stalnog maltretiranja od strane svojih vrnjaka, a deca su itekako imala ta da kau i podele sa Aleksinom mamom.

Na drugom panelu je govorila i Marina Kostić, načelnica Uprave za obrazovanje koja je iznela brojčanu sliku nasilja u nikim kolama.

Na panelu koji je govorio o tome ta su sve dananji klinci spremni da urade za like, govorili su nam poznati niki jutjuberi, poput Nikole Mladenovića, Nemanje Arsića, Igora Rakocija i Filipa Milenkovića, a kada su se popeli na binu, neki od njih izazvali su kod publike posebno oduevljenje.

Od jutjuba moe dobro da se zaradi i da se ivi, pogotovu u dananje vreme. Čini mi se da će uskoro jutjub poraziti televiziju izjavio je Nikola Mladenović, poznati jutjuber iz Nia.
Posle uspeno odranih konferencija u Novom Sadu i Niu, TeenTalk se seli u Beograd i Podgoricu. Konferenciju je organizovao časopis za mlade BRAVO uz podrku Telenora i GO Crveni Krst.

Autor: Jelena Petrović, CMC

pdisrbije's Teen_Talk_2016 album on Photobucket

Prilozi:

Teen_Talk_2016_Oborio_rekord_u_Nisu.doc

Teen_Talk_2016_Oborio_rekord_u_Nisu.docx

Advertisements
od Dragan Ilić Objavljeno u Vesti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s