Let’s code toghether – blace

Let’s code toghether – blace

Evropska nedelja programiranja („Europe Code Week“) počela je da se obeležava 2013. godine na inicijativu mladih savetnika Evropske digitalne agende, sa idejom da se programiranje učini vidljivijim, dostupnijim, da se pokaže mladima i starijima kako ideje oživljavaju upotrebom kodova, da se demistifikuju ove veštine i okupe motivisani ljudi da uče zajedno.

U okviru obeležavanja Evropske nedelje programiranja- EU Code Week , učenici II/4 imali su priliku da se bliže upoznaju sa ovom tematikom , pod nazivom “Let’s code toghether”. Ideja je bila da se realizuje korelacija dva predmeta i dve starosne grupe učenika, u realizaciji jedne veoma zanimljive priče.

Suština događaja je bila da učenici osmog razreda zajedno sa nastavnicom Nevenom Pešić (realizator 1), predstave osnove programiranja učenicima drugog razreda kroz jednostavne programe i na taj način su bili njihovi mentori(i vođe timova) u okviru jednosatnog druženja. Osnovni zadatak je bio da učenici drugog razreda na jednostavan i zabavan način zapamte osnovne reči iz engleskog jezika (čiji je nastavnik Katarina Mihajlović – realizator 2), a uspešno su ga realizovali vođe timova – učenici osmog razreda, koji su i članovi informatičke i filmske sekcije.

Osnovna škola “Stojan Novaković” Blace je ove godine prvi put učestvovala u okviru ovog međunarodnog događaja i na taj način započela prikaz juga Srbije i Topličkog regiona, na mapi Evrope.

http://s1262.photobucket.com/user/pdisrbije/slideshow/Code/EU_Code_week_2016

LET’S CODE TOGHETHER BLACE.doc

Advertisements
od Dragan Ilić Objavljeno u Vesti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s