Poseta Ministra Mladena Sarcevica 2016 Narodne novine

Poseta Ministra Mladena arčevića 2016

Ministar prosvete, nauke i tehnolokog razvoja Mladen arčević posetio je danas, 15.10.2016. godine, Elektrotehničku kolu „Nikola Tesla“ u Niu i upoznao se sa uslovima rada i ostvarenim rezultatima ove obrazovno-vaspitne ustanove.

Neboja Sokolović, direktor kole Nikola Tesla“ predstavio je, na sastanku kojem su prisustvovali i predstavnici IT kompanija sa kojima kola ima saradnju, novi obrazovni profil Elektrotehničar informacionih tehnologija, i takmičenje iz informacionih tehnologija Tesla Info Kup saoptilo je Ministarstvo prosvete.

Sokolović je istakao da je novi obrazovni profil nastao kao posledica potrebe trita rada.

Ministar arčević upoznao je prisutne sa planovima Ministarstva na razvoju obrazovanja u oblasti informacionih tehnologija. Osim uvođenja informatike kao obaveznog predmeta u osnovnu kolu, plan upisa u srednje kole vie će biti orjentisan na IT sektor, dok će se povećati i upisne kvote na fakultetima u ovoj oblasti, rekao je ministar.

Vano je da kolujemo decu za ivot, a ne za biro rada. Upravo to Ministarstvo ima u vidu kada insistira na dualnom obrazovanju. Da bi zadovoljili potrebe privrede i investitora za kvalifikovanom radnom snagom, Ministarstvo je spremno za brzu utakmicu, poručio je ministar prenosi Tanjug.

Foto:

Prilozi:

Izvor: ET „Nikola Tesla“, Ni

Advertisements
od Dragan Ilić Objavljeno u Vesti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s