DIDS2018: Cuvari internet identiteta

ПОШТОВАНЕ КОЛЕГИНИЦЕ И КОЛЕГЕ,

Прослеђујем Вам позив за годишњу конференцију ДИДС 2018.

Ако сте заинтересовани пријавите се организатору.

Поздрав,

Никола Марковић

From: Dragana Pesic Levic [mailto:dragana@blink-blink.co.rs]
Sent: Friday, February 09, 2018 4:38 PM
To: dragana
Cc: ‘Biljana Miljkovic’
Subject: DIDS2018: Cuvari internet identiteta

Поштовани,

У години када .RS домен слави свој 10. рођендан, по девети пут се одржава најпосећенија годишња конференција о Интернету у Србији – ДИДС 2018. Организује је Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС), 6. и 7. марта, у Хотелу „Metropol Palace“ у Београду. Слоган Дана интернет домена Србије ове године гласи „Чувари интернет идентитета“.

Први блок ДИДС-а под називом „Сајбер личност“ посвећен је европски, а и глобално, актуелној теми GDPR – Општа уредба о заштити података о личности, која крајем маја ступа на снагу у ЕУ и утиче и на пословање појединих пословних субјеката у Србији. О њој, а и о другим аспектима приватности на Интернету, модератор Владимир Радуновић разговараће са учесницима панел дискусије.

Томас Рикерт (Thomas Rickert), председавајући Форума за називе и бројеве у Удружењу интернет индустрије „eco“, је адвокат из Немачке, који ће да одржи и уводно предавање у тему. У дискусији ће се придружити Кормак Каланан (Cormac Callanan), директор „Aconite Internet Solutions“ из Ирске, и Невена Ружић, помоћник генералног секретара при Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Други блок носи назив „Дигитално наслеђе“ и бави се дигитализацијом у култури и науци, а модератор је др Тамара Вученовић.

Пре панел дискусије, уводно предавање одржаће Матјаж Фило, руководилац Сектора за ИТ на Факултету друштвених наука у Љубљани. У дискусији учествују и др Адам Софронијевић, заменик директора Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду, и Никола Божић, програмски директор Истраживачке станице Петница.

Трећи блок, назван „Онлајн пословање“, модерира Радомир Лале Марковић, који је уједно и водитељ целе Конференције. На почетку блока Милован и Бранка Матијевић, из компаније „Mineco Computers“, представиће резултате истраживања „Индекс дигиталне виталности малих, микро и средњих предузећа у Србији 2017“, које је по први пут урађено у Србији.

Затим ћемо вам представити домаће фирме које у свом пословању успешно користе све предности интернет технологија на националним интернет доменима: vivatravel.rs, garden.rs, archiplay.rs, iskonmode.rs, studiomaruska.rs и teglas.rs.

У оквиру ДИДС 2018, 7. марта, биће одржан Регионални TLD форум – стручни скуп за представнике националних интернет регистара из региона.

ДИДС је, као и до сада, бесплатан за све посетиоце, уз обавезну регистрацију због ограниченог броја места. Регистрација посетилаца почиње крајем фебруара, преко сајта на адресама dids.rs и дидс.срб.

Комплетна вест на оба писма се налази у прилогу са некоилико визуала за илустрацију вести. За све додатне инофрмације и материјале можете се обратити Биљани Миљковић и мени.

Срдачан поздрав!

Драгана Пешић – Левић

Директор

„Blink2“

тел. +381 11 3461 947

моб. +381 62 252 366

e: dragana

www.blink-blink.rs

dids-18_4x3.pdf

O cuvarima internet identiteta CIR.docx
O cuvarima internet identiteta LAT.docx

Advertisements
od Dragan Ilić Objavljeno u Vesti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s