EU CODE WEEK 2019 – KODABLE BLACE

EU CODE WEEK 2019 – kodable

Основна школа Стојан Новаковић Блаце већ традиционално учествује у међународном догађају у промоцији употребе информатичких технологија у образовању. Овогодишље обележавање Европске недеље програмирања – EU Code Week2019 је организовано под називом KODABLE. На тај начин је оставила траг у промовисању програмирања код ученика најмлађег узраста. Та активност и залагање ученика и наставног особља наше школе је приказ и школе, али и општине Блаце, југа Србије и самог Топличког региона на мапи Европе.

Идеја је била да се реализује корелација два предмета : Информатика и рачунарство и Од играчке до рачунара, као и међугенерацијско учење две старосне групе ученика (седми и осми разред + први и други разред). На овај начин је је реализована једна деци веома занимљива прича – представљање програмирања кроз једноставне програме (корак по корак) са сајта code.org и то у току редовне наставе. Задатак старијих ученика је био да млађим ученицима представе прве кораке програмирања и науче их томе на један забаван начин – кроз игру и крoз само креирање игре… Учествовало је скоро стотину деце наше школе и сва су била заинтересована, активна и укључени у рад. Зато је, слободно се може рећи, било заиста интересантно, али и веома поучно. Закључак свих је да се овакво дружење мора поновити.

Организатор и реализатор ових занимљивих часова, у периоду од 7.10.2019.г до 17.10.2019.г је била Невена Пешић, наставница информатике, а помоћ у реализацији су јој били учитељи: Мирјана Тодоровић, Милијана Ђорђевић, Гордана Смиљковић, Гордана Милошевић, Сања Симић и Горан Пешић у Блацу, а у Барбатовцу Виолета Козић.

KODABLE_BLACE_2019.doc

od Dragan Ilić Objavljeno u Vesti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s